Όταν η Πατρινή φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής στην Φλωρεντία, Ιωάννα Ντούμα, αποφάσισε παράλληλα με τη διπλωματική της να μάθει στους διάσημους για την κουζίνα τους Ιταλούς, την ελληνική κουζίνα, δύσκολα μπορούσε να φανταστεί την επιτυχία του εγχειρήματός της.

Μέσα σε ένα χρόνο περίπου λειτουργίας η επιχείρησή της, το Άλας (από το αλάτι), όπως είναι η ονομασία του χώρου που συνδυάζει δημιουργική ελληνική κουζίνα, ελληνικές πίτες και σουβλάκι, με ντελικατέσεν ελληνικών προϊόντων απέκτησε φανατικούς θαμώνες οι οποίοι αγάπησαν τα πατρινά προϊόντα όπως είναι τα αναψυκτικά λουξ, τα λουκούμια Σκιαδαρέση κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πατρινό πνεύμα δεν περιορίστηκε μόνο στις γεύσεις. Η επιμέλεια της διαμόρφωσης του κτηρίου του 1200, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Φλωρεντίας, στον πεζόδρομο κάτω απ’ το ελληνικό προξενείο, έγινε από την Ιωάννα με τις συμβουλές του αρχιτέκτονα πατέρα της Νικολάου Ντούμα, ενώ η κατασκευή από την Ψυκτοθερμική, η οποία μετέφερε από την Πάτρα έτοιμο «ολόκληρο» το μαγαζί στην Φλωρεντία.

Τα γραφιστικά και διαφημιστικά επιμελήθηκε ο Άρης Μπετιχαβάς και κυριολεκτικά «μυρίζουν» Ελλάδα, όχι όμως με τον συνήθη φολκλόρ τρόπο. Το τυρκουάζ και το μοντέρνο μίνιμαλ ύφος δημιουργούν αίσθηση σε μία σκοτεινή μεσαιωνική πόλη όπως είναι η Φλωρεντία.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης