Στην ηλεκτρική καρέκλα του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων κάθεται ως επικεφαλής η Ράνια Αικατερινάρη, γόνος αριστερής οικογένειας, η οποία καλείται να επωμιστεί το βάρος των αποφάσεων για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Κόρη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, η 45χρονη Ράνια Αικατερινάρη έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και MBA στο City University της Βρετανίας, ενώ έχει εργαστεί σε μεγάλες τράπεζες όπως η BNP Paribas, η Eurobank και η Deutsche Bank, καθώς και στη ΔΕΗ (ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος από το 2010 ως το 2015) και στην Ernst & Young (ως partner τα τελευταία δύο χρόνια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΗ με αρμοδιότητα στα οικονομικά και ιδιαίτερα τις επενδυτικές σχέσεις. Μεταξύ άλλων η ίδια μαζί με τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα της εταιρείας Α. Ζερβό είχαν διαπραγματευτεί τα δύο εταιρικά ομόλογα που εξέδωσε η ΔΕΗ ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Μετά την παραίτηση του κ. Ζερβού, την άνοιξη του 2015, η ίδια είχε παραμείνει για ένα μεταβατικό στάδιο ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, στη συνέχεια ωστόσο αποχώρησε από την εταιρεία προκειμένου να αναλάβει θέση εταίρου στην Ernst & Young. Στο νέο της πόστο ασχολήθηκε κυρίως με τον τομέα της ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της θητείας της στη ΔΕΗ, η ίδια έχει εμπλακεί ως στέλεχος της διοίκησης στην υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΓΕΝΟΠ, για την οποία ασκήθηκε δίωξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης