Με μια αγγελία-υπερπαραγωγή μπήκε πωλητήριο στη θρυλική «βίλα Ωνάση» στο Λαγονήσι. Η βίλα πωλήθηκε πριν από λίγα χρόνια από την ανιψιά του Αριστοτέλη Ωνάση (κόρη της αδελφής του Καλλιρόης), Μαριλένα Πατρονικόλα, σε γνωστό εφοπλιστή.

Έκτοτε η βίλα έχει ανακαινιστεί ριζικά και ενοικιάζεται τους τελευταίους 10 μήνες με υψηλό τίμημα.

Ωστόσο, ήρθε η ώρα να πουληθεί και το… εγχείρημα ανέλαβε πανίσχυρος Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate εντός και εκτός της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Η παρουσίαση – αγγελία προς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές περιλαμβάνει εκτός από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με πανοραμικά πλάνα από drone που αποτυπώνουν και το μοναδικής ομορφιάς τοπίο που περιβάλλει τη βίλα.
Η τιμή πώλησης είναι για λίγους, αφού αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ. Η είδηση πώλησης της βίλας έχει φτάσει μέχρι τη Νέα Υόρκη και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον στους κόλπους της ελληνικής ελίτ στο εξωτερικό, με βαθύπλουτους ομογενείς που καλοβλέπουν το σπίτι με το βαρύ παρελθόν να ρωτούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Στην επιβλητική κρεβατοκάμαρα το ασπρόμαυρο πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι συνδέει το υπερσύγχρονο πολυτελές σπίτι με το μακρινό παρελθόν, τότε που η άλλοτε πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τον σύζυγό της Αριστοτέλη Ωνάση επισκεπτόταν την αδελφή του στο Λαγονήσι.
Όπως αναφέρεται και στην… αγγελία, η «βίλα προσφέρει 823 τετραγωνικά μέτρα κομψών εσωτερικών χώρων». Επίσης, τονίζεται ότι η πολυτελής έπαυλη έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο 5.000 τ.μ. με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ μια τεχνητή λίμνη συμπληρώνει το μεγαλοπρεπές σκηνικό. Στο εσωτερικό δεσπόζει το τεράστιο καθιστικό με τα ψηλά ταβάνια ανάμεσα σε δύο πτέρυγες που δίνουν στο σπίτι τη μορφή του ελληνικού γράμματος «Π».

Το σύγχρονο σπίτι με τα πολυτελή χαρακτηριστικά συμπληρώνουν ένα γυμναστήριο με χαμάμ και δύο μπάνια που βρίσκονται στο υπόγειο, άνετη κουζίνα με πανάκριβες συσκευές, ενώ στα καθιστικά κυριαρχούν τα δερμάτινα σαλόνια σε minimal γραμμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον περιβάλλοντα χώρο η βίλα διαθέτει εκκλησάκι, πλήρως εξοπλισμένο μπάρμπεκιου, τραπεζαρία με μαρμάρινο πάγκο και ένα ξεχωριστό βοηθητικό κτίσμα με δύο υπνοδωμάτια. Τα σαλόνια και οι συνολικά επτά κρεβατοκάμαρες του πολυτελούς κτίσματος διαθέτουν ξύλινα δάπεδα, ενώ εικόνα υψηλής αισθητικής δίνει και η εκτεταμένη χρήση μαρμάρου και γρανίτη στα μπάνια και στην κουζίνα.

Το περασμένο καλοκαίρι η ιστορική έπαυλη άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της σε Έλληνες και ξένους ενοικιαστές που τη χρησιμοποίησαν είτε για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είτε για εκδηλώσεις, ακόμα και για γάμους, καθώς το σπίτι προσφέρεται λόγω των άνετων χώρων και της μικρής εκκλησίας που διαθέτει στο προαύλιο. Ακόμα και σήμερα ενοικιάζεται με τίμημα που αγγίζει τα 2.500 ευρώ την ημέρα, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν το τοπίο και τις ανέσεις, μεταξύ των οποίων υπερσύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές και τηλεοράσεις, ακόμα και επιδαπέδια θέρμανση. Η απόφαση για την πώληση, ωστόσο, έχει ληφθεί και θεωρείται θέμα χρόνου το επιβλητικό κτίσμα να υποδεχθεί τους νέους του ιδιοκτήτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης