«Χάος με τους πρόσφυγες, μαζικές απεργίες, οδοφράγματα, πτώση στο χρηματιστήριο» αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Handelsblatt», κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.

«Έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Έλληνας πρωθυπουργός πιέζεται από όλες τις πλευρές. Οι δανειστές τον πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, από τις οποίες ενδεχομένως να εξαρτάται το πολιτικό του μέλλον. Ο Τσίπρας φαίνεται να χάνει τον έλεγχο. Πολλές κινήσεις του μοιάζουν να μην έχουν σχέδιο και συντονισμό, ειδικά στην πολιτική για το προσφυγικό. Την Τρίτη, ο Τσίπρας απέκλειε κατηγορηματικά την περιπολία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την επόμενη ημέρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε με την αποστολή» προστίθεται στο άρθρο.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αξιολόγηση.

«Οι αργές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δημιουργούν ανασφάλεια στις αγορές. Η πιο “καυτή πατάτα” είναι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Τα καταστροφικά νούμερα στον τομέα των συντάξεων είναι μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους. Γι’ αυτό η εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί μια από τις κεντρικές αποστολές της μεταρρύθμισης. Ωστόσο, εξελίσσεται σε πρόκληση, στην οποία θα μπορούσε να αποτύχει ο Τσίπρας» τονίζει η «Handelsblatt».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης