Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι διαρρήξεις αυτοκινήτων, ενοικιαζομένων αλλά και ιδιωτών σε παραλίες και πάρκινγκ οχημάτων σε όλη την Κρήτη.

Θύματα των διαρρηκτών έχουν πέσει ξένοι τουρίστες, Έλληνες επισκέπτες του νησιού αλλά και πολλοί Κρητικοί από το Ηράκλειο και άλλες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση που περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γραφείων Ιδιοκτητών Εκμισθώσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων και Δίκυκλων ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» κ.Μενέλαος Μαράκης, στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, είναι εφιαλτική.

Δεκάδες τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιοχές όπως τον Καρτερό στο Ηράκλειο,τον Αλμυρό στον Άγιο Νικόλαο,στις αρχαιότητες Μαλίων στα Χανιά και αλλού.

Κυκλώματα που συνήθως αποτελούνται από Μαροκινούς, Τυνήσιους, Ρομά αλλά και Έλληνες διαρρήκτες πολλές φορές, αφήνουν το εγκληματικό αποτύπωμά τους, σπάζοντας τζάμια, κλειδαριές και πόρτες προκειμένου να αδειάσουν το περιεχόμενο των αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως σύμφωνα με τον κ. Μαράκη κλέβουν από προσωπικά αντικείμενα μέχρι κασετόφωνα, υπολογιστές και ότι άλλο βρουν μέσα στα οχήματα φέρνοντας σε απόγνωση τους τουρίστες αλλά και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων που καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές στα οχήματα.

Μάλιστα για να διευκολύνουν τη δράση τους, χρησιμοποιούν και την νέα τεχνολογία καθώς υπάρχουν ηλεκτρονικά στυλό που μπορούν και σκανάρουν το εσωτερικό των αυτοκινήτων και όπου είναι κρυμμένα μεταλλικά αντικείμενα ,υπολογιστές κ.α εντοπίζονται αμέσως και έτσι οι δράστες δεν χρονοτριβούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό που σημειώθηκε στην παραλία του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο όπου ένα ζευγάρι ξένων επισκεπτών σταμάτησε καθ’ οδόν για Σητεία όπου είχαν κλείσει ξενοδοχείο για να δροσιστούν στη θάλασσα. Οι τουρίστες είχαν παραλάβει το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο Ηρακλείου μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος που τους μετέφερε και φόρτωσαν σε αυτό βαλίτσες και όλα τους τα προσωπικά αντικείμενα, χρήματα, διαβατήρια κλπ. Φεύγοντας από την παραλία διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν σπάσει το αυτοκίνητο και είχαν πάρει ότι περιείχε το όχημα.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά κρούσματα του φετινού καλοκαιριού ενώ πολλοί ακροτές του Ράδιο Κρήτη που επικοινώνησαν με την εκπομπή κατήγγειλαν παρόμοια περιστατικά με θύματα και τους ίδιους σε παραλίες όπως τον Καρτερό και αλλού. Τόσο ο κ. Μαράκης όσο και οι πολίτες ζήτησαν από την αστυνομία να εντείνει τις περιπολίες σε πολυσύχναστα μέρη όπως οι παραλίες καθώς το φαινόμενο, που δεν παρατηρείται πρώτη φορά φέτος, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων επισημαίνει παράλληλα ότι όσο υπάρχουν κρούσματα διαρρήξεων η δυσφήμηση στο εξωτερικό είναι μεγάλη αφού η χώρα μας ταυτόχρονα διαφημίζει και την ασφάλεια την οποία προσφέρει στους επισκέπτες της.

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης