Η τραγική υπόθεση θανάτου του 32χρονου πολιτικού μηχανικού, ο οποίος πνίγηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε από το γεφυράκι της οδού Μεσσαράς (περνάει πάνω από τον ποταμό Γιόφυρο) εκδικάστηκε την Παρασκευή σε δεύτερο βαθμό. Η απόφαση της Δικαιοσύνης ήταν και πάλι καταδικαστική για τους δύο κατηγορούμενους, δηλαδή τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του δήμου Ηρακλείου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2010. Ο άτυχος οδηγός-με καταγωγή από το Τυμπάκι- επέστρεφε από διασκέδαση όταν επιχείρησε να περάσει το γεφυράκι. Το αυτοκίνητο του έπεσε στο κενό και βρέθηκε στο ποτάμι με την οροφή ανάποδα. Ο 32χρονος, ο οποίος είχε ζήσει πολλά χρόνια στην Αγγλία, εγκλωβίστηκε από την ζώνη ασφαλείας που φορούσε με αποτέλεσμα να πνιγεί σε μισό μέτρο νερό. Για τον απεγκλωβισμό του, οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ χρειάστηκαν να κόψουν την ζώνη ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, καταλογίζοντας ευθύνες στο Δήμο καθώς δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα. Αυτό που υποστηρίζεται από την πλευρά της πολιτικής αγωγής είναι ότι υπήρχε αμέλεια που συνίσταται στο ότι: δεν υπήρχε στο σημείο επαρκής φωτισμός, δεν υπήρχε σήμανση και κυρίως δεν υπήρχαν προστατευτικές μπάρες ή κατάλληλο προστατευτικό στηθαίο. Όπως υποστηρίζουν, υπήρχε ένα υποτυπώδες στηθαίο, ύψους μόλις 15 εκατοστών, το οποίο μάλιστα ήταν σπασμένο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του 32χρονου να «φύγει» ευθεία προς το ποτάμι από το άνοιγμα που προϋπήρχε.

Το πρωτόδικο δικαστήριο αν και αναγνώρισε ότι υπήρχε ευθύνη και από την πλευρά του θανόντος λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους. Το ίδιο συνέβη και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο μείωσε την ποινή κατά ένα μήνα, επιβάλλοντας έξι μήνες. Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Βαγγέλης Στρατουδάκης, μιλώντας στο Cretalive για την απόφαση, σχολίασε:

«Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ως δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε και πάλι ένοχους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως τελούμενη, τον πρώην αντιδήμαρχο Ηρακλείου-υπεύθυνο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων-και τον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου για το ατύχημα που έγινε στις 11 Οκτωβρίου του 2010 και από το οποίο έχασε την ζωή του ένας 32χρονος πολιτικός μηχανικός. Είναι πασιφανές πως αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο σημείο, ο θάνατος του άτυχου 32χρονου θα είχε αποφευχθεί. Τονίζεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε φωτισμός, δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική σήμανση αλλά κυρίως δεν υπήρχε τσιμεντένιο στηθαίο ή προστατευτικές μεταλλικές μπάρες, καθιστώντας το εξαιρετικά επικίνδυνο για την διέλευση οχημάτων αλλά ακόμα και πεζών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης