της Άντζελας Πεΐτση

Γιορτινό είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του τριπλού εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιορτινό είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του τριπλού εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης ΟκτωβρίουΕπίσημη δοξολογία τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί την εκκλησία, ενώ ήταν ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα προστασίας της αστυνομίας, περιμετρικά του ναού και κυρίως επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Στη δοξολογία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, o υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Το παρών έδωσαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-Κ.Μ. και δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, και πλήθος περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων τόσο από τον κεντρικό δήμο όσο κι από τους υπολοίπους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας που βρέθηκαν στον ναό ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος κ. Αποστολάκης καθώς και οι αρχηγοί του Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, οι επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού.

Στις 13.30 ήταν προγραμματισμένο το γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λέσχη Αξιωματικών.

Δηλώσεις Παυλόπουλου

Εξερχόμενος από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Η ημέρα εορτασμού της ιερής μνήμης του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου είναι και επέτειος τιμής της μεγαλειώδους πορείας της Θεσσαλονίκης αφενός στην ιστορία του έθνους των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας. Και, αφετέρου, ως κιβωτού και ακοίμητου φρουρού της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης ελληνικότητας της Μακεδονίας μας».

Δείτε το βίντεο του thestival.gr:

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Καραμανλή

Ένθερμη υποδοχή επιφύλασσαν οι Θεσσαλονικείς στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς τον υποδέχθηκαν με φωνές και χειροκροτήματα.

Δείτε το βίντεο του seleo:

Δείτε φωτό:

Αφίξεις στον ναό

Mαρία Κόλλια-Τσαρουχά - Πηγή φωτό thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης