Το ότι τα τσιράκια της δημοσιογραφίας είναι εντεταλμένα να εξυπηρετούν τα αφεντικά τους είναι γνωστό από τότε που υφίσταται δυστυχώς η δημοσιογραφία.

Ωστόσο πάντα υπήρχε ένα όριο το οποίο ακόμη και ένας δουλοπρεπής κονδυλοφόρος δεν θα το υπερέβαινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το όριο που αφορά την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια όλων εκείνων οι οποίοι αφιερώνουν τη ζωή τους στο κυνήγι του εγκλήματος. Πρόκειται για τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι τολμούν να κάνουν όσα δεν κάνουν συνήθως οι πολιτικοί και οι νταβατζήδες τους.

Στο φύλλο του Σαββάτου της εφημερίδας ”Παραπολιτικά” και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο υπάρχει «χτύπημα» με φωτογραφία του ανθυπαστιστή του Λιμενικού Χριστοφορίδη και με τίτλο «Το παιδί του Πάνου με τα ακριβά γούστα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια ο εκδότης της εφημερίδας αυτής βγάζει σε κοινή θέα έναν ανακριτή ο οποίος φορτώθηκε το βάρος μιας υπόθεσης με την μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε να κυνηγήσει μια συμμορία η οποία εδώ και πολλά χρόνια διακινεί ναρκωτικά από τον Περσικό Κόλπο και την Αλβανία προς τις πιάτσες της Ελλάδας και της Κεντρικής Ευρώπης.

Η δουλειά αυτή είναι δύσκολη. Έχει κινδύνους και κάθε στραβοτιμονιά μπορεί να στοιχίσει ζωές.
Το να βγάζει κανείς σε κοινή θέα έναν τέτοιο άνθρωπο και ταυτόχρονα να τον απαξιώνει είναι πράξη εγκληματική και φανερώνει πως μπροστά στην ανάγκη να συγκαλυφθούν καταστάσεις κάποιοι είναι ικανοί να ξεπεράσουν κάθε ηθικό όριο και να γκρεμίσουν ό,τι βρίσκεται μπροστά τους, αρκεί να σωθεί το τομάρι τους, όχι μόνο το δικό τους αλλά και όλων αυτών που εμπλέκονται στο τρισάθλιο αυτό παιχνίδι. Ο ανθυπασπιστής Χριστοφορίδης ήταν μέχρι σήμερα ένα από τα ανώνυμα παιδιά που η μοίρα τα έφερε να ασχοληθούν με περίπλοκες και δύσκολες καταστάσεις.

Χρειάζεται κουράγιο και σύνεση για να τα βγάλει κάποιος πέρα με τέτοιους αντιπάλους. Το μένος το οποίο καταδεικνύουν αυτοί που πολεμούν τον Χριστοφορίδη αλλά και τον κάθε Χριστοφορίδη που βρίσκεται στον διάβα τους, αποδεικνύει πως ο συγκεκριμένος ανθυπασπιστής έκανε πολύ καλά την δουλειά του. Άλλωστε δεν έχουν βάλει στο στόχαστρο μόνο αυτόν αλλά και την εισαγγελέα Τζίβα διότι αυτοί οι δύο τόλμησαν να υψώσουν ανάστημα απέναντι σε εκείνους που κατά τεκμήριο είναι ισχυροί.

Έχει όμως συμβεί πολλές φορές και θα συμβεί ακόμα περισσότερες οι ισχυροί να καταρρέουν μπροστά στο βάρος των αποκαλύψεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης