Της Άντζελας Πεΐτση

Κορυφώνονται αύριο, Πέμπτη, οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλονίκης. Έχουν αποφασίσει να αποτρέψουν την πραγματοποίηση των εγκαινίων της κλαδικής έκθεσης «AGROTICA 2016» από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από νωρίς αύριο το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν τα τρακτέρ των αγροτών του νομού και δίνουν ραντεβού στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μπλόκου Αεροδρομίου, μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr, δήλωσαν: «ο αγώνας τους συνεχίζεται και οι κινητοποιήσεις τους κλιμακώνονται. Μάλιστα από το απόγευμα και μετά, περιμένουμε ενίσχυση του μπλόκο με την παρουσία περισσοτέρων από 100 τρακτέρ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως από νωρίς σήμερα το απόγευμα οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στον κόμβο του Αεροδρομίου, θα μοιράσουν τρόφιμα στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ το πρωί πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Καλαμαριάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο Πέμπτη στις 10.00 το πρωί. Όλο το μπλόκο των αγροτών του Αεροδρομίου θα μεταφερθεί στην Πλατεία της ΧΑΝΘ.

Ο υπεύθυνος της συντονιστικής επιτροπής Μπλόκου Αεροδρομίου, Χρήστος Τσιλιάς, υπογράμμισε: «Φωνάζουμε όλοι μαζί με μία λέξη με μία φωνή: Να βγει ο πρωθυπουργός έξω να πάρει πίσω τα μέτρα και του νέου φορολογικού και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θέλει να επιβάλλει. Και πλέον εφόσον με αυτόν δεν μπορούμε αν συνεννοηθούμε τότε ας μας φέρουν τους ευρωπαίους για να μιλήσουμε εμείς με τους “Θεσμούς”, για να τελειώνει αυτή η φασαρία κι αυτό το παραμύθι. Ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος. Είναι “κωλοτούμπας”. Δεν το εμπιστευόμαστε. Να μας αφήσει ήσυχους για να μπορέσουμε κι εμείς να καλλιεργήσουμε και να μείνουμε στη γη μας».

Ο κ. Τσιλιάς τόνισε: «Θεωρούμε πως αύριο είναι μία κορυφαία εκδήλωση που γίνεται όπως αυτή της AGROTICA 2016. Δεν μπορεί ένα “μαγαζί” -αναφέρομαι στην κλαδική μας έκθεση- να έχει εγκαίνια και να γίνεται γιορτή όταν υπάρχει αυτή η κατάντια στον αγροτικό τομέα. Εμείς θα παρεμποδίσουμε τα εγκαίνια. Δεν θα επιτρέψουμε τον Υπουργό να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της κορυφαίας κλαδικής μας έκθεσης και να γίνει όλο αυτό το πανηγύρι το παζάρι που θέλουν να γίνει εκεί μέσα».

Απαντώντας στις αποφάσεις που έχουν λάβει ώστε να αποτρέψουν την πραγματοποίηση των εγκαινίων δήλωσε: «Κατεβαίνουμε με τα τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δίνουμε “ραντεβού” και καλούμε όλους τους αγρότες ως οικοδεσπότες από όλη την Ελλάδα να συμπαραταχθούν δίπλα μας, ώστε να παρεμποδίσουμε τα εγκαίνια της Agrotica».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης