Όλη σχεδόν η αιγυπτιώτικη παροικία τίμησε την απερχόμενη γενική πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο Λαμπρινή Κομίνη, η οποία, ολοκληρώνοντας την τριετή μέχρι σήμερα αποστολή της στη χώρα του Νείλου, τους αποχαιρέτησε με μία εκδήλωση στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου.

Παρών ήταν ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο οποίος ευχαρίστησε την απερχόμενη γενική πρόξενο για το έργο της, αλλά και για τις πολύ καλές συμβουλές της και προτάσεις της σε θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό, χωρίς ακρότητες και υπερβολές και πάντοτε με ήπιο και ήρεμο τρόπο να κάνει τις κατάλληλες εισηγήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, ο Κύπριος πρέσβης Χάρης Μορίτσης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, αλλά και οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ο πατριαρχικός επίτροπος Αλεξανδρείας μητροπολίτης Άκκρας Νάρκισσος, ο πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, επίσκοπος Βαβυλώνος Νικόδημος.

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την απερχόμενη γενική πρόξενο μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου Χρήστος Καβαλής, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον κορυφαίο παροικιακό Οργανισμό και την Ελληνίδα πρόξενο, «μία σχέση που δεν στηρίχτηκε απλά σε θεσμοθετημένα πλαίσια, αλλά περισσότερο στην ανθρώπινη πλευρά», όπως είπε.

Από τη μεριά της, η κα Κομίνη ευχαρίστησε θερμά για την αποχαιρετιστήρια αυτή εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μία σημαντική στιγμή που αποχαιρετά, όπως είπε, μία ελληνική κοινότητα που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πράγματι, μέριμνά μας ήταν η παροικία μας αυτή και το Πατριαρχείο μας. Στο δύσκολο αυτό έργο θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, γιατί είχα τη στήριξη της πρεσβείας μας και του πρέσβη Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο μου» τόνισε η κα Κομίνη.

Τέλος, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή, είπε: «Θέλω να είστε βέβαιος ότι η ελληνική Πολιτεία παρακολουθεί τα όσα γίνονται σε αυτήν την ιστορική παροικία στην Αίγυπτο και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Θέλω να είστε όλοι σίγουροι ότι φεύγοντας από εδώ, από όποια θέση κι αν είμαι, θα εκπροσωπώ τα συμφέροντα αυτής εδώ της κοινότητας, που τόσο αγάπησα…».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης