Οι εικόνες εντός της αιθούσης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα βρεθούν αύριο στο ….στόχαστρο της Ένωσης Αθέων και πέντε γονιών μαθητών που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για το μάθημα των θρησκευτικών. Με το αίτημα αυτό θα ανοίξει η συζήτηση πέντε αιτήσεων για την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων σχετικά το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Ο δικηγόρος της Ένωσης Αθέων Βασ. Σωτηρόπουλος και άλλοι 5 προσφεύγοντες με αίτησή τους ζήτησαν κατά τη συζήτηση να αφαιρεθούν από την αίθουσα της Ολομέλειας τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες). Έτσι, ο προεδρεύων της διαδικασίας και αντιπρόεδρος του ΣτΕ θα πρέπει να απαντήσει, με το ….καλημέρα στο αίτημα, ανακοινώνοντας αν θα μείνουν ή θα φύγουν οι εικόνες από την αίθουσα. ι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ΣτΕ για το θέμα των θρησκευτικών έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.).

Υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν ταχθεί η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης