«Οι υπηρεσίες μας είναι σε επιφυλακή με συνεχείς επιχειρήσεις όπου αυτό είναι αναγκαίο. Βασικό μέλημά μας είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος από την Ευρυτανία- η οποία έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό συντονίζει τις επιχειρήσεις για τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στη Φθιώτιδα ζητήθηκε η μεταφορά των ποιμνιοστασίων που βρίσκονται παραπλεύρως του Σπερχειού, στα χωριά Καστρί και Παλιούρι. Επίσης το πρωί, ζητήθηκε και η μεταφορά ορισμένων πολιτών που διαμένουν σε καταλύματα κοντά στον Σπερχειό ποταμό, ενώ παράλληλα γίνονται παρεμβάσεις εμβάθυνσης στα σημεία των γεφυρών, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε σημεία, επικίνδυνα να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα, από μισθωμένα μηχανήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγαλύτερος όγκος των υδάτων συσσωρεύτηκε στην πεδιάδα της Λαμίας, δεδομένου ότι τα καιρικά φαινόμενα έρχονται από δυτικά. Υπάρχουν δε ορισμένες πλημμυρισμένες ιδιοκτησίες. Στη θέση Περιβόλι έπεσε ένα γεφύρι, και υπάρχουν τρία αποκλεισμένα χωριά. Συνεργείο της Περιφέρειας βρίσκεται στο σημείο, με στόχο να παρέμβει εφόσον εντοπιστεί ανάγκη. Η Τοπική Κοινότητα Κυριακοχωρίου έχει απεγκλωβιστεί.

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας βρίσκεται σε επιφυλακή, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη, Ευθύμιου Καραΐσκου και του εντεταλμένου συμβούλου, Θανάση Καρακάντζα.

Eπιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης