Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Σε ιδιωτική επιχείρηση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών είχαν μετατραπεί οι Φυλακές Τρικάλων και Λάρισας, από το πολυπλόκαμο κύκλωμα τα μέλη του οποίου δρούσαν με απόλυτη μεθοδικότητα και εξαιρετική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας διακινούσαν, κάτω από τη μύτη των αρχών, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, όπως χασίς, ηρωίνη και παραισθησιογόνα χάπια. Επί της ουσίας προμήθευαν κατόπιν… παραγγελιών τους κρατούμενους.

Η έρευνα και οι εμπλεκόμενοι

Η δυσώδης υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται μετά από πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίες έκαναν λόγο για έναν σωφρονιστικό υπάλληλο που τον τελευταίο χρόνο επιδίδονταν στο εμπόριο θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκέφαλος του κυκλώματος εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, να είναι ένας 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με 29 ακόμη άτομα, διέθετε προς πώληση ναρκωτικά όλων των ειδών και των προτιμήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομικής έρευνας που συνεχίζεται, οι παραγγελίες γίνονταν στο facebook. Οι εμπλεκόμενοι είχαν φτιάξει ένα κλειστό club, με αποκλεισμούς χρηστών και συνομιλούσαν. Έκαναν παραγγελίες κινητών, χασίς και ηρωίνης. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην εγκληματική ομάδα συμμετείχε και δασκάλα των φυλακών, η οποία με προκάλυμμα την ιδιότητά της προμήθευε με ναρκωτικά κρατούμενο του σωφρονιστικού καταστήματος, διατηρώντας παράλληλα ερωτικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «delivery» θανάτου γινόταν κάθε εβδομάδα με την ποσότητα της ηρωίνης που διακινήθηκε στις φυλακές των δύο θεσσαλικών πόλεων να αγγίζει το ένα κιλό.

Δεν ήταν όμως μόνο τα ναρκωτικά και τα κινητά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε από τον περασμένο Ιανουάριο και ένα συμβόλαιο θανάτου που είχε ”συντάξει” κρατούμενος, που ήθελε να σκοτώσει άλλο έγκλειστο των φυλακών. Το συμβόλαιο δεν εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ο στόχος τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τελικά επέζησε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση ξεκίνησε τα ξημερώματα μετά από παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Τρικάλων και Λάρισας.

Τον υπάλληλο συνέλαβε σήμερα η αστυνομία την ώρα που έπιανε βάρδια στη φυλακή. Μετά από έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 35,5 γραμμάρια χασίς και 173 ναρκωτικά χάπια.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ταυτοποίησε 29 κατηγορούμενους και προέβη σε 17 συλλήψεις. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 16 κελιά όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, δύο κινητά τηλέφωνα και υπολείμματα παραισθησιογόνων χαπιών, τύπου «Hypnostedon».

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης