Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Έπρεπε να υπάρξει ο πρόσφατος τραυματισμός εννέα αστυνομικών στα Άνω Λιόσια και η ηχηρή παρέμβαση στελεχών του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών για να αποφασίσει -επιτέλους- το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να διαθέσει στους άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) ασυρμάτους του ειδικού κρυπτογραφημένου συστήματος ενδοεπικοινωνίας TETRA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγραφε το zougla.gr από τον περασμένο Απρίλιο, σχεδόν σε καθημερινή βάση αλλοδαποί αλλά και Ρομά «μπαίνουν» στις αστυνομικές συχνότητες και, με βρισιές και απειλές, παρεμποδίζουν το έργο των αστυνομικών, βάζοντας παράλληλα τη ζωή των ενστόλων σε κίνδυνο αφού παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Κάτι παρόμοιο συνέβη άλλωστε και στο τμήμα Άνω Λιοσίων όταν προκλήθηκε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των συγγενών ενός 62χρονου κρατούμενου Ρομά που άφησε την τελευταία του πνοή στα κρατητήρια από παθολογικά αίτια. 

Βέβαια το πρόβλημα εξακολουθεί και να παραμένει και να βασανίζει τους αστυνομικούς και αυτό γιατί μπορεί οι άνδρες της ΟΠΚΕ να προμηθεύτηκαν σύγχρονους ασυρμάτους, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους υπόλοιπους αστυνομικούς και δη αυτούς της ΔΙΑΣ οι οποίο βρίσκονται συνεχώς στον δρόμο και παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έλλειψη χρημάτων η οποία δεν επιτρέπει τον εξοπλισμό των αστυνομικών με τα απαραίτητα εφόδια. Όπως αναρωτιόταν αστυνομική πηγή μιλώντας στο zougla.gr, «είναι δυνατόν να είναι έτοιμο το σύστημα και να μην λειτουργεί λόγω έλλειψης συσκευών; Θα πρέπει κάποια χρήματα που δίδονται από δωρεές να δαπανηθούν για τον εκσυγχρονισμό των ασυρμάτων. Είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των αστυνομικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να εξοπλιστούν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες αιχμής»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο zougla.gr, χαρακτήρισε ως θετική την κίνηση του Αρχηγείου να διαθέσει σύγχρονους ασυρμάτους στους άνδρες της ΟΠΚΕ, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει να εξοπλιστούν κατάλληλα και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης