Από τα χαράματα, Σωματεία, Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ περιφρουρούν τη σημερινή απεργία. Σε καταπέλτες, εργοτάξια, εργοστάσια, υπηρεσίες και άλλους χώρους δουλειάς μέλη ταξικών σωματείων καλούν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο, ενημερώνουν για τις εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και την ανάγκη να αποτελέσει η σημερινή απεργία ένα σοβαρό, αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Στην Αθήνα, από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού βρέθηκαν στο γκαράζ του δήμου, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία. «Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Δεν θα μαζεύουμε σκουπίδια μέχρι τα 67 μας», έγραφε το πανό που ανάρτησε στην είσοδο το Σωματείο, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντιμετωπίζουν το ξήλωμα του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών, στο πλαίσιο της επίθεσης κυβέρνησης και ΕΕ στην Κοινωνική Ασφάλιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφρούρηση της απεργίας έδωσαν το «παρών» και εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα», ενώ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία καταγράφηκαν στα τεχνικά συνεργεία όπου ελάχιστοι έπιασαν δουλειά. Αργότερα πρωί το απεργιακό κάλεσμα μεταφέρθηκε στους εργαζόμενους στα γραφεία του Δημαρχείου.Το Σωματείο δρομολογεί λεωφορείο για την απεργιακή συγκέντρωση που θα αναχωρήσει στις 9 το πρωί από τα γραφεία του.

Δυνάμεις του ΣΕΤΗΠ περιφρούρησαν μια σειρά χώρους εργασίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, όπως το Μέγαρο του ΟΤΕ, με πανό με σύνθημα: «Τίποτε δεν γίνεται αν μείνεις θεατής – Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς». Ανάλογες απεργιακές περιφρουρήσεις έγιναν και σε μια σειρά άλλους χώρους δουλειάς.

Απεργιακή περιφρούρηση και από τις δυνάμεις του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής στην Attica Bank στο κέντρο της Αθήνας. Ανάλογες απεργιακές περιφρουρήσεις και σε μια σειρά άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έκανε το πρωί παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ «Καρφούρ – Μαρινόπουλος» ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο υποκαταστημάτων. Μέλη του μοίρασαν σχετικές ανακοινώσεις, ενώ κράταγαν και πανό με σύνθημα:«Ο Μαρινόπουλος απολύει εργαζόμενους – Καμία απόλυση – Καμία οικειοθελή αποχώρηση. Σταθερή δουλειά για όλους».

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής περιφρούρησε την απεργία σε μια σειρά χώρους δουλειάς. Χαρακτηριστικά, απεργιακή περιφρούρηση έγινε στο ξενοδοχείο «Χίλτον» από το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων.

Στον Πειραιά, από τα ξημερώματα οι απεργιακές φρουρές των ναυτεργατών από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία βρέθηκαν στους καταπέλτες των πλοίων, περιφρουρώντας την απεργία, καλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στις 10.30 το πρωί.

Στην Άρτα, το Εργατικό Κέντρο και σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία στο εργοστάσιο της ΙΟΝ, το εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού, τα έργα της αρχαιολογίας στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας, στο οποίο πρόσφατα ανακλήθηκαν 6 απολύσεις εργαζομένων κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση και κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, του Συνδικάτου Οικοδόμων Άρτας, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και εργαζομένων.

Στην Κοζάνη, το Συνδικάτο Ενέργειας Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών Ενέργειας καθώς και δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν από τα ξημερώματα την απεργία στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗ, μοιράζοντας το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Απεργιακές περιφρουρήσεις έγιναν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στα ορυχεία της ΔΕΗ στην περιοχή.

Στα Γιάννενα, η απεργιακή περιφρούρηση έγινε στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης», οι εργάτες της οποίας βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, με την κυβέρνηση και την εργοδοσία με ΜΑΤ, δακρυγόνα και συλλήψεις τις προηγούμενες μέρες, να επιχειρούν να κάμψουν το δίκαιο αγώνα τους. Και σήμερα στο χώρο υπήρχαν περιπολικά της Αστυνομίας, ωστόσο η περιφρούρηση έγινε κανονικά με σωματεία, φορείς, συλλόγους και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να βρίσκονται και σήμερα στο πλευρό των απεργών. Τραγούδια του αγώνα, συνθήματα και πανό με αίτημα την ανάκληση όλων των απολύσεων κυριάρχησαν στη διάρκεια της περιφρούρησης, ενώ απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ., στο Δημαρχείο.

Στην Καλαμάτα, σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ από τα ξημερώματα περιφρούρησαν την απεργία στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, στο «Καρφούρ» και σε άλλους χώρους δουλειάς.

ΠΗΓΗ: 902.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης