Μνήμες της Θεσσαλονίκης του 1917 και πολεμικές τέχνες από την Κίνα θα συνυπάρξουν σήμερα στον χώρο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία έχει ήδη υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κατά τις πρώτες τρεις ημέρες της λειτουργίας της. Στις 7.30 το βράδυ σήμερα, τέταρτη ημέρα της διοργάνωσης, πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως η μακέτα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης του 1917, η οποία έχει στηθεί έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ. Εκεί, συνοδεία των εμβατηρίων της μπάντας του Γ΄Σώματος Στρατού, θα δίδεται ενημερωτικό υλικό για τη δράση «Έγινε η σπίθα Πυρκαγιά» και πληροφόρηση από τον σκηνογράφο, Γιάννη Κατρανίτσα, για το τι αποτυπώνει η μακέτα και πώς κατασκευάστηκε.

Την ίδια ώρα θα δοθεί στην υπαίθρια σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ η τελευταία παράσταση της Beijing Sports University Art Troupe, μιας από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, που τις προηγούμενες ημέρες μαγνήτισε τα βλέμματα των επισκεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στις 8 το βράδυ θα εγκαινιαστεί στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» η έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού». Με «όπλο» την κοινή γλώσσα της τέχνης, 21 εικαστικοί-ζωγράφοι και γλύπτες του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου- με 25 έργα καταγράφουν το δράμα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις ρίζες τους και έζησαν το μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Στις 21:30, στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ, το λαϊκό τραγούδι θα έχει την τιμητική του. Ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νίκος Μακρόπουλος αναλαμβάνουν δράση, δίνοντας τη λαϊκή πινελιά στο συναυλιακό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στην 82η ΔΕΘ.

Νωρίτερα, στις 18:00, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης, θα πραγματοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας μια διαδραστική δράση για παιδιά 5 έως 8 ετών με τίτλο «Διαβάζουμε, ζωγραφίζουμε και ακούμε τα συναισθήματά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων στο περίπτερο 15, ενώ δυναμική είναι η παρουσία των 43 επιμελητηρίων από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις και προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης