Τους τελευταίους μήνες στις οδούς Ανατολικής Ρωμυλίας, Παπαφλέσσα και Δάφνης στο Καστρί υπάρχει κίνηση. Αυτοκίνητα φτάνουν στην περίφραξη του πανέμορφου οικοπέδου των 5,5 στρεμμάτων και κάποιοι άγνωστοι μπαίνουν μέσα και εξετάζουν το χώρο.

Κυρίως περιφέρονται στους χώρους ενός νεόδμητου πολυτελούς κτιρίου το οποίο αποτελείται από 4 εντυπωσιακές μεζονέτες, «πνιγμένες» στο πράσινο. Είναι σίγουρο ότι στην ήσυχη «γειτονιά των Παπανδρέου», που δεσπόζει η ιστορική βίλα «Γαλήνη», έχει χαθεί η… γαλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επισκέπτες είναι κτηματομεσίτες και υποψήφιοι αγοραστές των ακινήτων που έχει βγάλει στο σφυρί η εγγονή του «Γέρου της Δημοκρατίας», κόρη του Ανδρέα και αδερφή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η Σοφία Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής» υπάρχει ενδιαφέρον για τις μεζονέτες που πουλάει η οικογένεια, σε μία εκ των οποίων μάλιστα μένει με ενοίκιο ο δευτερότοκος γιος του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Νικόλαος και η σύζυγός του, Τατιάνα.

Αυτή, λοιπόν, η μεζονέτα, μαζί με άλλες τρεις είναι σήμερα το «μήλον της έριδος» για ορισμένους επενδυτές που θέλουν να γίνουν κι αυτοί μέρος της «γειτονιάς των Παπανδρέου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα που πήρε η Σοφία Παπανδρέου από το αρχιτεκτονικό – τεχνικό γραφείο που ανέλαβε την ανέγερση των οικιών. Υπάρχει άλλο ένα συγκρότημα το οποίο πήρε ο κατασκευαστής. Οι κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει την πώληση της περιουσίας των Παπανδρέου τονίζουν ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε αρχικά να ενοικιάσει και τις υπόλοιπες τρεις μεζονέτες, ωστόσο, στην πορεία «κρεμάστηκε» πωλητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκρότημα έχουν ζητήσει πολλοί ευκατάστατοι Ελληνες, μεταξύ αυτών δύο γνωστοί εφοπλιστές κι ένας επιχειρηματίας που ζει στα Βόρεια προάστια και θέλει να αποκτήσει κι άλλη ιδιοκτησία στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει μια τιμή γύρω στα 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης