Βίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας
Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νεκροτομείο Αθηνών) παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 87.

Συγγενείς και οι οικογένειες των θυμάτων αλλά και των αγνοουμένων μεταβαίνουν στο Γουδί για να δώσουν δείγμα DNA προκειμένου να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική έρευνα.

«Ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες – νεκροτομές σε 86 πτώματα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης το μεσημέρι της Παρασκευής. Η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων, όπως είπε ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι δηλώσεις του κου Καρακούκη:

Η δήλωση του κου Καρακούκη αυξάνει τους νεκρούς κατά δύο, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι νεκροί ανέρχονταν στους 84. Κατά την έξοδό του ο ιατροδικαστής προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών.
Δείτε τις δηλώσεις:

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους συγγενείς των αγνοούμενων να προσέλθουν στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων μέχρι σήμερα, Παρασκευή, στις 20.00.
Συγκλονίζει ο πατέρας που έσωσε το τριών ετών παιδί του

«Ήμουν στο αυτοκίνητο με τη γυναίκα μου. Μας έζωσαν οι φλόγες δεξιά και αριστερά σε σημείο που να παθαίνεις εγκαύματα από την ακτινοβολία χωρίς να σε ακουμπήσει κάτι» είπε  ο Παναγιώτης Ντάγκαλος  έξω από το νεκροτομείο Αθηνών εκεί όπου μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής για να δώσει δείγμα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν η σύζυγός του είναι μεταξύ των θυμάτων ή εάν αγνοείται.

«Πήρα το παιδί το τύλιξα με μια πετσέτα και έτρεξα προς τα κάτω προς την παραλία. Η γυναίκα μου έμεινε πίσω. Εγώ και το παιδί σωθήκαμε. Φτάσαμε στην παραλία, μπήκαμε στο νερό και περιμέναμε εκεί μέχρι που μας μάζεψαν» είπε ο κος Ντάγκαλος τραυματίας και ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης