Χωρίς έλεγχο των κτηριακών τους εγκαταστάσεων αλλά και χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα λειτουργεί σημαντικός αριθμός ξένων ιδιωτικών σχολείων στη χώρα μας, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Σε περίπτωση που οι καταγγελίες της ομοσπονδίας ευσταθούν, τότε ανακύπτει ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα αξιοκρατίας και διαφάνειας, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις στενάζουν από την υπερφορολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων «πατούν» σε μία διάταξη που πέρασε επί ημερών του πρώην υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Σύμφωνα με αυτή δίδεται άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας σε κάποια σχολεία τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ.

«Τα σχολεία αυτά προστίθενται στα περίπου 40 ιδιωτικά σχολεία που με την ανοχή των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και προέβαιναν στην κομπίνα της αλλαγής επωνυμίας και στην εικονική αλλαγή ιδιοκτησίας, ώστε να μην καταβάλλουν τις οφειλές τους σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ώστε να τηρηθεί, επιτέλους, η νομοθεσία και να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη» τονίζεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης