Στην ανάγκη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με πίστη, ενότητα και αγάπη προς τον συνάνθρωπο αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος σε επισκέψεις του στο Αναρρωτήριο Παίδων Πεντέλης και στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ζούμε, είπε ο κ. Ιερώνυμος, “μια πολύ δύσκολη για τη χώρα περίοδο, σε κόσμο χωρίς ειλικρινή επικοινωνία, πού απωθεί το θείο και το ιερό, πού εξομοιώνει και ομογενοποιεί τους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

» Νιώθουμε ξένοι μεταξύ μας, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται λόγοι στο κενό και τα ζητήματα να μην επιλύονται. Απογοητευόμαστε ακόμη και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αποτυγχάνουμε να σηκώσουμε ο καθένας τον σταυρό του.

» Λείπει η πίστη, και τα λόγια μοιάζουν χωρίς περιεχόμενο. Γιατί πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη στον Θεό και αγάπη προς τούς ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται αδελφοί, όταν σέβεται και τιμά ο ένας τον άλλον, εξαφανίζονται οι διαφορές, αναπτύσσονται χαρίσματα. Ο άλλος, ο άνθρωπος δίπλα μας, είναι αδελφός μας. Δεν είναι ούτε εχθρός μας ούτε αντικείμενο εκμετάλλευσης, είναι εικόνα του Θεού-είμαστε εμείς» κατέληξε.

Στις επισκέψεις του τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευσε ο γενικός διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο υπουργός Άμυνας, Νικόλαος Δένδιας, η αναπληρώτρια υπουργός, Φ.Γεννηματά, ο γγ του υπουργείου, Αντ.Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διευθυντής ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ, υποπτέραρχος Χρήστος Γρηγορέας, ο Διευθυντής ΔΥΓ/ΓΕΑ και ο διοικητής του ΓΝΑ, ταξίαρχος, Γεώργιος Τουλούμης.

Ο Αρχιεπίσκοπος με τον υπουργό επισκέφθηκαν ασθενείς σε δύο νοσηλευτικές μονάδες, μοιράζοντας δώρα και ευχές σε όλους.

Στη συνέχεια έδωσαν το παρόν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, το οποίο ήταν κατάμεστο από το προσωπικό.

Eπιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης