Ολοκληρώθηκε, χθες, με την παράδοση υγειονομικού υλικού στο “Λαϊκό” Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, το πρόγραμμα «Give for Greece» που χρηματοδότησε το Jaharis Foundation και υλοποίησαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής IOCC.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την παράδοση υγειονομικού υλικού, αξίας 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο εξυπηρετήθηκαν ανάγκες όλων των ιατρικών ειδικοτήτων σε περισσότερα από 50 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα της Αθήνας, της Δυτικής Ελλάδας, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά, όπως επίσης τη Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και σε Νοσοκομεία του Πειραιά και Νησιών του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη αυτή προσφορά, της «Αποστολής», στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα μόνο μέρος ευρύτερου προγράμματος που υλοποιείται, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τον IOCC, υπό τη σκέπη της χρηματοδότησης του Jaharis Family Foundation του Ελληνοαμερικανού Μάικλ Τζαχάρη.

Τα πέντε κοντέινερ υγειονομικού υλικού, διευκόλυναν σε σημαντικό βαθμό στην κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της χώρας και ειδικά σε αναλώσιμο νοσοκομειακό υλικό όπως σύριγγες, γάντια, γάζες, επιδέσμους και εκατοντάδες άλλα είδη αντικειμένων ευρείας και εξειδικευμένης νοσοκομειακής κατανάλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 5ο και τελευταίο κοντέινερ, αξίας 812.000 δολαρίων, παρεδόθη στο “Λαϊκό” Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών με το οποίο θα καλυφθούν και ανάγκες των Νοσοκομείων “Ιπποκράτειο”, “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αττικό”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής στις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και για τη συνεργασία που έχουν με την «Αποστολή» ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπους Αμερικής Δημητρίου στην προσφορά του κ. Μιχάλη Τζαχάρη και τον Οργανισμό IOCC λέγοντας ότι αποδεικνύουν κάθε μέρα με το έργο τους, όχι μόνο την αγάπη τους στην Ελλάδα, αλλά την πίστη τους στις αξίες και τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνισμός. «Χιλιάδες ασθενείς αλλά και παιδιά έχουν στηριχθεί από την βοήθεια που έχει προσφέρει ο Μιχάλης Τζαχάρης», είπε ο Αρχιεπίσκοπος συγκρίνοντας την στήριξη του με αντίστοιχες των εθνικών ευεργετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης