Η κρίση… μέχρι και οικογένειες χωρίζει κι ο 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς του βρέθηκε στον δρόμο, αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα.

Οι πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας, με αποτέλεσμα να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την… τύχη του στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο, όταν έπειτα από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, αυτοί απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν με το παιδί.

Ο νεαρός είχε διωχθεί από το σχολείο και πριν ενηλικιωθεί, ενώ τότε, με εισαγγελική παρέμβαση, είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας. Μόλις όμως ενηλικιώθηκε, ο 18χρονος Νίκος είδε ξανά την πόρτα της εξόδου.

Οι συμμαθητές του, μέσω της σελίδας του σχολείου στο Facebook, απηύθυναν έκκληση για βοήθεια προς τον 18χρονο. Όποιος μπορεί κι επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον νεαρό μπορεί να επικοινωνήσει, κατά τις απογευματινές ώρες, με το σχολείο στο 2810 223 434 και στο 6984 445879.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσωρινή λύση για τον νεαρό βρέθηκε, με τη φιλοξενία του στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας. Ο 18χρονος αναζητεί μία θέση εργασίας, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Μέχρι τότε, στο σχολείο τοποθετούνται κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Νίκο αλλά και για άλλους τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα, για τον 18χρονο, μαθητές και καθηγητές συγκέντρωσαν τις ημέρες των γιορτών δύο σακούλες με τρόφιμα.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Ανδρέας Ξεπαπαδάκης:

Πηγή video: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης