Απαράδεκτες και επικίνδυνες χαρακτηρίζει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τις επιθέσεις σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

“Η Θεσσαλονίκη της εθνικιστικής βίας και ρητορείας δεν είναι η πόλη για την οποία αγωνιζόμαστε. Υπερασπιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη του πολιτισμού, του διαλόγου, της ανοχής, της πολυπολιτισμικότητας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης. Και θα μας βρουν απέναντι όσοι μας γυρνάνε πίσω, στις πιο σκοτεινές όψεις του παρελθόντος της πόλης” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούμε στον 21ο αιώνα να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στη διαφορετική άποψη. Δεν είναι, επίσης, δυνατόν κάποιοι να μονοπωλούν το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη και να εκτρέφουν τον εθνικισμό, την επιθετικότητα και τον σωβινισμό. Και δεν είναι δυνατόν η φασιστική βία να μένει ατιμώρητη”.

Την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδίκασε και η αυτοδιοικητική κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας «Οικολογία- Αλληλεγγύη» και κάλεσε κάθε δημοκρατικό πολίτη να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον κ. Μπουτάρη.

“Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις φασιστικής κοπής επιθέσεις ενάντια στον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης” τονίζεται σε ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής κίνησης και σημειώνεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η πόλη αυτή έχει ζήσει πολλές σκοτεινές περιόδους και αποτρόπαιες σκηνές και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τις ξαναζήσει. Ο Μάης της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Μάης των θυμάτων της εξέγερσης του 1936 δεν εκφράζουν τη δική μας πόλη”.

“Ανεξάρτητα από το αν ταυτίζεται ή όχι κανείς με τον Γ. Μπουτάρη, κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να εκφράσει τη συμπαράστασή του για την επίθεση που δέχτηκε. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν αρκεί. Όσοι έχουν εκθρέψει το τέρας του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας, της επιθετικότητας και της μη ανοχής έχουν βαριές ευθύνες. Και πρέπει να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η αναπαραγωγή του”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης