Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι Ηλείας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας άνδρας, ηλικίας 59 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη) καθώς και για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη και συστηματική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι, περιμετρικά του σπιτιού του 59χρονου, δύο φυτείες κάνναβης με 771 δενδρύλλια, που καλύπτονταν από δασική βλάστηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

  •  τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 64 γραμμάριων
  • σπόρους κάνναβης βάρους 391 γραμμαρίων
  • αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενο από ποσότητα πυρίτιδας συσκευασμένη με μονωτική ταινία, επικολλημένη σε πέτρα
  • βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 11μέτρων και
  • πυρίτιδα βάρους 140 γραμμαρίων περίπου.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην αυλή του σπιτιού του 59χρονου και σε κοντινή απόσταση περιμετρικά αυτού σε διάφορα σημεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τέσσερις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 397 γραμμάριων
  • 178 γραμμάρια κάνναβη τα οποία είχε αποκρύψει σε πλαστικό δοχείο μέσα στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την καλλιέργεια των φυτών, ο δράστης είχε συνδέσει ένα πλήρες, αυτοσχέδιο δίκτυο ποτίσματος, με εξωτερική βρύση της οικίας του, ενώ μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε δασική έκταση, κοντά στο σπίτι του, καλλιεργούσε 64 φυτά κάνναβης μέσα σε γλάστρες.

Παράλληλα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 59χρονου προέκυψε ότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για παράβαση της νομοθεσίας περί αυθαιρέτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενώ όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης