Λίγο πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας δεν έχει παραλάβει τα βιβλία ψηφοφορίας και τους φακέλους που είναι απαραίτητοι για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, σύμφωνα με το patrisnews, εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που την υπογράφει ο υπουργός κ. Βούτσης αλλάζει τα όσα ίσχυαν για την μετάδοση των αποτελεσμάτων, αφού δεν δίνει την δυνατότητα στις περιφέρειες να τα διοχετεύουν οι ίδιες στον Τύπο και στη δημοσιότητα όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά θα τα ανεβάζουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου το οποίο αποκλειστικά θα έχει την διαχείριση της ανακοίνωσής τους.

«Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα… Σε όλες τις προηγούμενες εκλογές το υλικό είχε φύγει και είχε αποσταλεί στους δήμους για να προωθηθούν στα εκλογικά τμήματα μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων που παραλάμβαναν τους σάκους από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού. Αυτή την στιγμή έχουμε μία σημαντική έλλειψη. Δεν μας έχουν έρθει τα βιβλία και οι φάκελοι ψηφοφορίας. Χωρίς βιβλία και φακέλους δεν μπορούν να γίνουν εκλογές. Μόλις έρθουν θα δουλέψουμε βράδυ για να είμαστε έτοιμοι, να τοποθετήσουμε το εκλογικό υλικό και να το παραδώσουμε στους δήμους προκειμένου να προωθηθεί στα εκλογικά τμήματα. Έχουμε ήδη παραλάβει τα δύο ψηφοδέλτια λευκό και κανονικό», επεσήμανε ο Διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλης Αλεξόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος του γραφείου εκλογών κ. Κώστας Μπουγάς αναφερόμενος στο θέμα της προετοιμασίας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως ξέρετε, για να γίνουν εκλογές απαιτούνται τρία πράγματα να έχουμε ψηφοδέλτια, να έχουμε δικαστικούς αντιπροσώπους και κάλπες. Όλα αυτά προϋποθέτουν μία προετοιμασία η οποία έχει ήδη αρχίσει από την Δευτέρα. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος για εμάς γιατί ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τις προηγούμενες εκλογές εκτός από τα ψηφοδέλτια που αυτή την φορά είναι δύο. Δουλεύουμε συνέχεια από το πρωί έως το βράδυ και θα δουλέψουμε με τον ίδιο ρυθμό έως και το Σαββάτο το πρωί όπου το εκλογικό υλικό πρέπει να είναι στα χέρια των δικαστικών αντιπροσώπων για να αρχίσει ομαλά η ψηφοφορία την Κυριακή το πρωί. Είμαστε έτοιμοι και για την Κυριακή το βράδυ για την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων».

Πηγή: patrisnews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης