Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο των κλοπών στα λιοστάσια. Επιτήδειοι κυκλοφορούν με φορτηγάκια κυρίως στη νότια και κεντρική Ηλεία, για να επισημάνουν τους «στόχους» τους και να αρπάξουν ότι με κόπο μαζεύτηκε μετά από πολλές ώρες δουλειάς και εργαλεία που αγοράστηκαν με εκατοντάδες ευρώ.

Την ώρα λοιπόν που συλλογή του ελαιοκάρπου συνεχίζεται στην Ηλεία, το ίδιο συνεχίζονται και οι κλοπές μέσα στα ελαιοστάσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πιο πρόσφατα κρούσματα στην Παλαιοβαρβάσαινα, άγνωστοι έκλεψαν μέσα από λιοστάσι δεκατέσσερα σακιά που περιείχαν ελαιόκαρπο, καθώς και δύο ελαιόπανα. Σε άλλη περίπτωση στην Μιράκα Αρχ. Ολυμπίας, άγνωστοι δράστες έκλεψαν μέσα από λιοστάσι μια ραβδιστική τέμπλα αξίας 280 ευρώ.

Οι δράστες ερευνώντας σε διάφορες περιοχές επισημαίνουν τα λιοστάσια που μαζεύεται ο καρπός και μόλις πέσει το σκοτάδι, «χτυπούν» σε εκείνες τις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες έχουν αφήσει τα σακιά με τον καρπό για να περάσει όχημα να τα φορτώσει το επόμενο πρωί ή εκεί που δεν έχει τελειώσει η συγκομιδή και σακιά και εργαλεία είναι ακόμα στο λιοστάσι για τη συνέχεια της επόμενης ημέρας. Συνίσταται λοιπόν στους ελαιοπαραγωγούς να μην αφήνουν τίποτα πίσω στο χωράφι τους φεύγοντας από αυτό για να μην γίνουν και αυτοί οι επόμενοι στόχοι.

Ένα άλλο είδος κλοπών που συνήθως ακολουθεί την κλοπή καρπού και εργαλείων είναι αυτό με τα ξύλα της ελιάς. Μετά το κλάδεμα και την περιποίηση κάποιοι ξαφρίζουν τα ξύλα που μένουν εκεί πριν τα φορτώσει ο ιδιοκτήτης του ελαιοστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση οι κλέφτες βγαίνουν κερδισμένοι αφού τόσο οι ελιές και τα εργαλεία όσο και τα ξύλα πωλούνται σε πολύ καλές τιμές…

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης