Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, 20 Αυγούστου, στην περιοχή Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω, σε δασική έκταση, που αναδασώθηκε μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2008. Η φωτιά προσέγγισε και απειλούσε τον οικισμό Κοστομερά. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονταν πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

*Facebook/Έλενα Χαντζή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι αλλάζουν πολύ συχνά φορά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Επίσης, η μανία της πυρκαγιάς είναι τόσο μεγάλη, που νωρίτερα ένα όχημα της πυροσβεστικής εγκλωβίστηκε στις φλόγες, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να γλιτώσουν.

Επι τόπου επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής τόσο με επίγεια τμήματα όσο και με εναέρια μέσα, αεροσκάφη και ελικόπτερα, που είχαν εν τω μεταξύ ενισχυθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, επιχείρησαν από αέρος, 3 CANADAIR, 5 PZL και 1 ελικόπτερο. Η φωτιά κινείτο με κατεύθυνση τον άξονα Κοστομερά-Μίνθη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανακόψουν εκεί την πορεία της. Από εδάφους στην περιοχή βρίσκονται 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Φωτο & βίντεο του αναγνώστη μας Χαράλαμπου Βασιλόπουλου 

Τελικώς, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να πέρασε, ως φαίνεται, ο κίνδυνος για το χωριό Ροδινά.

Καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, αλλά, ακόμα, είναι σε πλήρη εξέλιξη.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης