Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, ξέσπασε πυρκαγιά στα Ροδινά Ζαχάρως. Η χθεσινή ήταν σε μια περιοχή – σε δασική έκταση που είχε καεί το 2007 και αναπτυσσόταν φυσική αναγέννηση. Πλέον στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, αναζητούν τον εμπρηστή που δρα στην περιοχή.

Στάχτη 30 στρέμματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις εφτά το πρωί της Πέμπτης σε δύσβατη πλαγιά δυτικά των Ροδινών. Η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή και κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις. Ωστόσο ήταν δύσκολη η πρόσβαση, για αυτό και ζητήθηκαν εξ αρχής εναέρια μέσα. Παράλληλα με τις επίγειες δυνάμεις άρχισε να επιχειρεί και από αέρος ένα αεροσκάφος Canadair CL 415 και έτσι περιορίστηκε σημαντικά η επέκταση της πυρκαγιάς. Συνολικά 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα από την Ηλεία και την Αχαΐα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα της 6ης ΕΜΑΚ και της ΠΟΥ Πύργου επιχείρησαν με επικεφαλής των δυνάμεων τον διοικητή νομού Γιάννη Πετρούτσο. Η φωτιά έκαψε σχεδόν τριάντα στρέμματα κυρίως με χαμηλή βλάστηση.

Οι κάτοικοι στα Ροδινά ξύπνησαν χθες με τη φωτιά στις παρυφές του χωριού. Οι στιγμές του 2007 ζωντάνεψαν ξανά, όπως και πριν από ένα μήνα στις 20 Αυγούστου, στη μεγάλη φωτιά στην ίδια περιοχή. Όπως μας είπαν «μακάρι να ξέραμε ποιος είναι να τον πετάγαμε μέσα στη φωτιά, δείχνοντας οργή για την κατάσταση που επικρατεί με τον εμπρηστή ή τους εμπρηστές, που έχουν βάλει «στο μάτι» το χωριό.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης