Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας στην Ημαθία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας κατέφθασε στο σχολείο το λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους μαθητές, συνοδευόμενους από μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον χώρο της συγκεκριμένης δομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για παιδιά τα οποία τους τελευταίους μήνες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Βέροιας και προέρχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας Καλοχωρίου της Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά θα μετακινούνται σε καθημερινή βάση με λεωφορείο προς το σχολείο τους.

Την πρώτη μέρα που επισκέφτηκαν τον χώρο του σχολείου, τους υποδέχτηκαν ο πάτερ Ευλόγιος, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδης, ο διευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντινίδης, η εκπαιδευτικός – συντονίστρια κα Μπέτσα, υποστηρικτές του ΠΑΜΕ και κάτοικοι του χωριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή, τα παιδιά κατέφθασαν με διάθεση και χαμόγελα, και όλα κύλησαν ευχάριστα. Τους μαθητές τούς περίμεναν διάφορα δώρα και μπαλόνια στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα, οι 21 μαθητές πήραν τις θέσεις τους στα θρανία του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας και ξεκίνησαν τα μαθήματα.

Σε δηλώσεις του ο πάτερ Ευλόγιος επεσήμανε: «Ο Θεός της ειρήνης να ευλογεί όλο τον κόσμο. Να φωτίζει όλους να πράττουμε το καλό και το αγαθό. Αυτό προστάζει ο Χριστός μας. Καλή αρχή στα παιδιά. Να δώσει ένα τέλος στους πολέμους ο Θεός».

Ο κ. Καλόγερος Βασίλης, ειδικός συνεργάτης του Υπ. Παιδείας και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Εκπαίδευσης Προσφύγων, τόνισε πως το υπουργείο συνεχίζει το έργο της ένταξης των προσφυγόπουλων στο σχολικό σύστημα και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την υποδοχή, καθώς στην περιοχή πριν από περίπου έναν χρόνο η εικόνα ήταν αρνητική.

Ο κ. Γιώργος Σοφιανίδης, αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας, σε δηλώσεις του είπε: «Αισθανόμαστε ικανοποίηση, γιατί ξεκίνησαν τα μαθήματα και στη Βεργίνα και στην Αγ. Βαρβάρα. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε πριν από περίπου έναν χρόνο. Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά σε μια δύσκολη εποχή, όπου ο κόσμος βιώνει πάρα πολλά προβλήματα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που δείχνουμε το πρόσωπο που πρέπει να δείχνουμε».

Η εκπαιδευτικός κα Μπέτσα Ολυμπία αναφέρθηκε στο πόσο χαρούμενα ήταν τα παιδιά για το ξεκίνημα του σχολείου. Συμπλήρωσε πως είναι 21 μαθητές για το Δημοτικό στην Αγία Βαρβάρα και πέντε μαθητές για το Γυμνάσιο στη Βεργίνα.

ΠΗΓΗ: verianet.gr

Διαβάστε επίσης: Τις πρώτες τους λέξεις στα ελληνικά μαθαίνουν πρόσφυγες στη Βέροια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης