Για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται οι «Ημέρες Ορθολογισμού» στην Αθήνα σε συνεργασία με την Αστρονομική εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» που πρώτη ξεκίνησε το 2014 την διοργάνωσή τους στην Πάτρα.

Οι «Ημέρες Ορθολογισμού» αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ορθολογικού και του επιστημονικού τρόπου σκέψης στην ελληνική κοινωνία αλλά και στη διασαφήνιση αμφιλεγόμενων ζητημάτων όπου η κοινωνία δείχνει να παραμένει στο σκοτάδι παρά τη σχετική πρόοδο και τις απαντήσεις που έχει κατακτήσει η επιστήμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα θέματα που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των «Ημερών Ορθολογισμού» περιλαμβάνονται θετικές επιστήμες όπως η Βιολογία και η Αστρονομία, οι επιστήμες της υγείας αλλά και άλλοι τομείς όπου υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που χρήζουν απάντησης όπως η γέννηση και εξέλιξη της ζωής, οι ψευδείς, αλλά δυστυχώς εξαιρετικά διαδεδομένες, δοξασίες για το σύμπαν και την επίδρασή του στη ζωή μας όπως η αστρολογία, οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, οι απατηλές δοξασίες για την υγεία μας και άλλα πολλά.

Η διημερίδα πραγματοποιείται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα, 8μμ με νέα επίκαιρα και καυτά θέματα που θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους και εξειδικευμένους ομιλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο http://www.rationality.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης