Το βαρύ φορτίο των οροθετικών γυναικών στην Ελλάδα φέρνει σήμερα στο προσκήνιο το «Κέντρο Ζωής» μέσα από τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Γυναίκα και ιός HIV». Η ημερίδα αρχίζει στις 17.00 το απόγευμα και πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το 17,5% των συνολικών διαγνώσεων του ιού στην Ελλάδα αφορά σε γυναίκες, με τη μεγαλύτερη συχνότητα νέων περιστατικών να εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 25-29 χρόνων. Σχετικές έρευνες έχουν καταγράψει ότι οι γυναίκες καθυστερούν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του HIV και δεν αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια. Παράλληλα, λόγω βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στον HIV, ενώ δυσκολεύονται να ζητήσουν προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη των ειδικών αυτών ζητημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οροθετικές γυναίκες στην Ελλάδα σε ιατρικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και την παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισής τους.

Η ημερίδα, που αποτελεί πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος γραφείου του Σωματείου στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ βασικοί ομιλητές θα είναι γιατροί και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων.

Πηγή: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης