Κρατώντας πανό διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, δεκάδες Αφρικανοί με αίτημα να τους επιτραπεί το πλανόδιο εμπόριο.

Είναι πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια διαμαρτυρία στην περιοχή, η οποία, ωστόσο, είχε την υποστήριξη κι άλλων ατόμων, κυρίως φοιτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές, εμπορεύονται διάφορα προϊόντα κυρίως στην παραλίμνιο περιοχή, στο σημείο επιβίβασης και αποβίβασης προς το νησάκι, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η δραστηριότητα αυτή ασκείται χωρίς αδειοδότηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπειτα από επιχειρήσεις της Αστυνομίας, οι περισσότεροι είχαν εγκαταλείψει την πόλη. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα επέστρεψαν.

Οι διαμαρτυρίες από τον τοπικό εμπορικό κόσμο είναι πολλές και ήδη η αστυνομία έχει ξεκινήσει και πάλι δράση. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οδήγησε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κείμενο που διένειμαν στους κατοίκους της περιοχής, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι εναντίον τους «υπάρχει μία προκλητική στοχοποίηση».

«Ζητάμε μία δίκαιη αντιμετώπιση στη βάση της ισότητας καθώς και την αλληλεγγύη στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια», κατέληγε η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από το epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης