Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον προσφυγικό καταυλισμό του Κατσικά, καθώς οι Γιατροί του Κόσμου που φρόντιζαν τους πρόσφυγες που διαμένουν στη Δομή τους τελευταίους 6 περίπου μήνες, ετοιμάζονται να φύγουν,αφού οι συμβάσεις τους λήγουν τις επόμενες ημέρες.

Οπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλοξενουμένων στον Κατσικά ,οι οποίοι θέλοντας να διαμαρτυρηθούν , απο σήμερα κρατούν κλειστό τον καταυλισμό ζητώντας να παραμείνουν οι Γιατροί του Κόσμου .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην είσοδο του καταυλισμού τοποθετήθηκαν πανό που αποτυπώνουν όλα όσα διεκδικούν με το βασικότερο αίτημά τους να είναι η παραμονή των Γιατρών του Κόσμου.

“Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τους γιατρούς στην μικρή μας κοινωνία ,στην καθημερινότητά μας μπορεί να αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα ,μα αυτό που δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε είναι αυτοί οιάνθρωποι που είναι για μας η μοναδική μας παρηγοριά ,μαζί με τους ανθρώπους των ΜΚΟ.”είπαν κάποιοι εξ αυτών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεν θέλουμε υποσχέσεις χρειαζόμαστε πράξεις ,υπογράμμισε μια γυναίκα μητέρα δύο παιδιών απο τη Συρία που βρέθηκε στα Ιωάννινα απο τη νησιωτική Ελλάδα και μίλησε παράλληλα και για άλλα καθημερινά τους προβλήματα ,όπως τα πλυντήρια που παραμένουν χαλασμένα εδώ και ένα περίπου μήνα , αλλά και την έλλειψη επικοινωνίας με τις οικογένειές τους, αφού το μοναδικό μέσο με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους ,το ασύρματο δίκτυο , έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι το κενό που θα αφήσουν οι Γιατροί του Κόσμου στον καταυλισμό του Κατσικά όπου διαμένουν 400 περίπου πρόσφυγες , αναμένεται να καλυφθεί με ιατρικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ ,οι πρόσφυγες ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί αλλά και σκεπτικοί για το πως θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης