Την έναρξη του προγράμματος της πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές της Γ’ λυκείου, στα ειδικά μαθήματα, στα οποία καλούνται να εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα, θα λειτουργήσει από την τρέχουσα σχολική χρονιά και, όπως αναφέρει το υπουργείο, θα υλοποιηθεί σε σχολικές μονάδες/Κέντρα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα οποία θα διδάξουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας και μέχρι συμπλήρωσης του ωραρίου αυτού, ή/και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου, οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, από την πλευρά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η πρόεδρος Ελένη Ζωγραφάκη, μιλώντας στο Aθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι η έναρξη του προγράμματος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ακυρώνει στην ουσία τον θεσμό, καθώς μέχρι να οργανωθούν τα τμήματα και οι καθηγητές που θα διδάξουν, δεν θα μείνει παρά ένας μήνας, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για να λειτουργήσει ο θεσμός. «Κάθε προσφορά προς τα παιδιά που έχουν αδυναμίες σε κάποια μαθήματα είναι, βέβαια, δεκτή» υπογράμμισε η κ. Ζωγραφάκη, «αλλά τέτοιου είδους προγράμματα πρέπει να οργανώνονται από την αρχή της χρονιάς, για να φέρουν αποτελέσματα. Όπως έχουμε σχολιάσει και για την ενισχυτική διδασκαλία, τώρα πια, ο ρόλος των θεσμών αυτών ακυρώνεται».

Πάντως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης