Κατηγορίες για κατοχή του βιολογικού παράγοντα ρικίνη και για απόπειρα χρήσης του ως όπλο απαγγέλθηκαν στον καθηγητή πολεμικών τεχνών στην πολιτεία του Μισισιπή, ο οποίος συνελήφθη νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Τζέιμς Έβερετ Ντάτσκε, ηλικίας 41 ετών, συνελήφθη έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του και σε επιχείρηση που διηύθυνε παλιά. Η έρευνα αυτή έγινε στο πλαίσιο της υπόθεσης για την αποστολή επιστολών που περιείχαν την δηλητηριώδη ουσία ρικίνη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε άλλους δύο δημόσιους αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντάτσκε συνελήφθη από πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) καθώς βρισκόταν στο σπίτι του στο Τάπελο του Μισισιπή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διευκρινίζει σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του FBI Ντέμπορα Μάντεν.

Ο Ντάτσκε αναμένεται να παρουσιαστεί σε περιφερειακό δικαστήριο της πολιτείας του Μισισιπή την Δευτέρα.

Η αμερικανική εισαγγελία απέσυρε την Τρίτη τις κατηγορίες που είχε απαγγείλει σε ένα άλλο άτομο από τον Μισισιπή, τον Πολ Κέβιν Κέρτις, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του κατά τις οποίες δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να τον ενοχοποιεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγελείς είχαν ανακοινώσει τότε ότι η έρευνα έφερε στο φως νέες πληροφορίες, αλλά δεν είχαν διευκρινίσει περαιτέρω.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης