Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Περίπου 300 άνθρωποι συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφαση για διεξαγωγή της δίκης βουλευτών της Χρυσής Αυγής εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος. Υπάλληλοι του δήμου, κάτοικοι, αθλητικοί φορείς και εκπρόσωποι σχολείων συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, επισημαίνοντας ότι τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα δυσκολέψουν την καθημερινότητα των κατοίκων.
Με απόφαση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από τις 11.30 το πρωί έκλεισαν όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ κλειστές έμειναν και οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης έχει τονίσει ότι η διεξαγωγή της δίκης εγκυμονεί κινδύνους και θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση, καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται σχολικές μονάδες.

Από τη μεριά τους φορείς της πόλης και αντιφασιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι συνιστά πρόκληση για τα θύματα και τις τοπικές κοινωνίες η δίκη των χρυσαυγιτών να πραγματοποιηθεί στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας και σημειώθηκαν σοβαρές επιθέσεις (ΠΑΜΕ, Αιγύπτιοι ψαράδες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση διαμαρτυρίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης