Τεχνικές δυσκολίες επικαλείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη μη είσπραξη έκτακτης εισφοράς από εφοπλιστές. Το ΥΠΟΙΚ απάντησε σε σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» το οποίο ανέφερε ότι πέντε μήνες μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης, δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων, για να ξεκινήσει η καταβολή της έκτακτης εισφοράς από τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα για την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

Θα ήταν παράλογο να μην θελήσει η κυβέρνηση να εισπράξει την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι εφοπλιστές αποφάσισαν οικειοθελώς να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της πατρίδας μας.

Ο λόγος για τον οποίο οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στην ολότητά τους, είναι ότι προσέκρουσαν σε τεχνικές δυσκολίες, ιδίως σε θέματα ολοκλήρωσης των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, οι οποίες αντιμετωπίζονται ταχύτατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν πάση περιπτώσει, η οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας θα εισπραχθεί το ταχύτερο δυνατό και αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση των παραπάνω τεχνικών δυσκολιών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης