Δύο περιπτώσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών εξιχνιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο.

Το πρωί του Σαββάτου, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 119.300 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, είχε μισθώσει 40χρονος ημεδαπός, που αναζητείται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί του Σαββάτου επίσης, ύστερα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε στην Ελεούσα όχημα το οποίο μετέφερε χασίς.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 45χρονο δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο, αλλά ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.

Το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ενώ ο 45χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Εντός του οχήματος και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 14 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 36.750 γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Με πληροφορίες από epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης