Δίπλα στους πρόσφυγες της Ηπείρου θα βρίσκεται την Τρίτη και την Τετάρτη η κινητή μονάδα «Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών» που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Την Τρίτη η μονάδα θα βρίσκεται στην Πρέβεζα και στις ξενοδοχειακές μονάδες όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες καθώς και στο Κέντρο στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στην Φιλιππιάδα, ενώ την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Κόνιτσα και τα Δολιανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μονάδα αυτή, η οποία αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα του Ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού με τη VODAFONE Ολλανδίας, αποβλέπει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνεπάγεται η μετακίνηση πληθυσμών, ειδικότερα στον τομέα της Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (Restoring Family Links).
Επανδρωμένη με κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Κινητή Μονάδα δίνει την ευκαιρία σε επωφελούμενους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές να αποκτήσουν πρόσβαση στην επικοινωνία (μέσω 3′ τηλεφωνημάτων) αλλά και να αναζητήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Πηγή: epiruspost.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης