Γυναίκα Εκπαιδευτικός, μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, δικαιώθηκε πλήρως από το Ειρηνοδικείο της Άρτας με το Νόμο Κατσέλη, καθώς αποφάσισε να διαγραφεί το 90,45% του χρέους της.

Ειδικότερα, τα 90.753,10 ευρώ μειώθηκαν σε 8.640 ευρώ, δίνοντας σημαντική «ανάσα» στην εκπαιδευτικό, μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, η οποία αδυνατούσε να εξυπηρετήσεις τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια ο μηνιαίας μισθός της συρρικνώθηκε κατά 600 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρέη προέρχονται από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες και η μείωση γίνεται με την απόφαση 129/2013. Το δικαστήριο έκρινε ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός με το εισόδημα που της έχει απομείνει και ως μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών δεν μπορεί να καταβάλει παραπάνω από 180 ευρώ τον μήνα προς τους πιστωτές. Όρισε δε την καταβολή του ανωτέρω ποσού σε χρονικό ορίζοντα 48 μηνών. Επίσης το δικαστήριο εξαίρεσε από την εκποίηση το ΙΧ αυτοκίνητο της αιτούσας.

Έπειτα και από αυτήν τη δικαίωση, το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου καλεί όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τους, να μπουν κάτω από την «ομπρέλα» του Νόμου (3869 /2010), αλλά και να εμπιστευτούν την ελληνική δικαιοσύνη, που στέκεται και συμπαραστέκεται στους χρεωμένους με δάνεια καταναλωτές με τις τόσο «ανακουφιστικές» της αποφάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δανειολήπτες καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία του Ινστιτούτου, Θ.Πασχίδη 52 Ιωάννινα, τηλ. 26510 65178.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης