Υπό κατάληψη σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Δύο τάξεις του δημοτικού δεν έχουν δάσκαλο

Υπό κατάληψη σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Δύο τάξεις του δημοτικού δεν έχουν δάσκαλο
Υπό κατάληψη τελεί από τη Δευτέρα το Δημοτικό Σχολείο Ασκού Θεσσαλονίκης. Την απόφαση έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας, με αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων δασκάλων σε δύο τάξεις.

Όπως αναφέρει στην απόφασή του, «ενώ έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί με ελλείψεις στον κύριο κορμό δύο τάξεων».

«Έχουμε κενά δύο δασκάλων και συγκεκριμένα στη Γ΄ και τη Στ' τάξεις δημοτικού, τη στιγμή που έχουμε καλυφθεί πλήρως από ειδικότητες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου, Νίκος Αγιασώτης.

«Πέρυσι λειτουργήσαμε κανονικά. Εφέτος, ενώ στην αρχή ήλθαν έξι δάσκαλοι, δύο έφυγαν με αποσπάσεις και δεν αναπληρώθηκαν οι θέσεις, ενώ δεν υπάρχει εκπαιδευτικός και για το ολοήμερο. Η ένωση τάξεων δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους μαθητές» δήλωσε από τη μεριά της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κυριακή Κοτανίδου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Το σχολείο είναι χαρακτηρισμένο ως εξαθέσιο. Εφέτος φοιτούν σε αυτό 83 μαθητές, εκ των οποίων 15 στην Ε' και 12 στην Στ' τάξη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, 15:41