Υπό την καθοδήγηση του… Αγίου Πνεύματος υποστήριξαν ότι έριχναν λάδι στα αγάλματα των Μουσείων οι δύο γυναίκες που καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο σε φυλάκιση 4 ετών, κατηγορούμενες ότι βανδάλισαν εκθέματα σε τρία μουσεία της Αθήνας.

Με το λάδι που χρησιμοποιούσαν οι δύο γυναίκες στο μαγείρεμα, το φτηνό και όχι το ελαιόλαδο που είναι… ακριβό, πήγαιναν στα μουσεία ή όπου αλλού, όπως είπαν, τις οδηγούσε το Άγιο Πνεύμα και το έριχναν στα εκθέματα για να «φύγει το κακό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο εργάζονταν πάντως ως καθαρίστριες και γνωρίστηκαν σε γυμναστήριο στο Χολαργό. Απασχολούνταν στο ίδιο συνεργείο καθαρισμού αλλά αυτό που, όπως φαίνεται, τις ένωσε ήταν ο φόβος τους για τα κακά πνεύματα. Άλλωστε, η μία από τις δύο γυναίκες θεωρούσε ότι της είχαν συμβεί πολλά «παράξενα» πράγματα. Ήταν χωρισμένη εδώ και 20 χρόνια και μόνο στο «σατανισμό και τη μαγεία» μπορούσε να αποδώσει όσα η ίδια είχε ζήσει. «Δεν είχα σκοπό να βανδαλίσω. Πήγαμε στα μουσεία που λέτε. Ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Έπρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα. Είμαι χωρισμένη 20 χρόνια. Η μεγάλη κόρη μου είναι στη Νορβηγία και η μικρή εδώ και νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού. Έχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα. Μόνη εξήγηση είναι ο σατανισμός και οι μαγείες», είπε η πρώτη κατηγορουμένη.

Με κλάματα η δεύτερη γυναίκα υποστήριξε πως ήθελαν, ρίχνοντας λάδι, να διώξουν το …κακό. «Είμαι 20 χρόνια εδώ, έχω οικογένεια και δουλεύω σαν καθαρίστρια. Τη γνώρισα στη δουλειά. Μου χάρισε το βιβλίο της Αγίας γραφής. Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Μου το είπε η Μαρία που το διάβασε στο βιβλίο, ότι πρέπει να το κάνουμε. Είχαμε το λάδι που μαγειρεύουμε, γιατί είναι ακριβό αυτό από τις ελιές».

Στις καταθέσεις τους οι υπάλληλοι των μουσείων αναφέρουν ότι τα «εκθέματα από ξύλο φαίνεται να έχουν πάθει μεγαλύτερη ζημιά»,  καθώς η λιπαρή ουσία που χρησιμοποιήθηκε είχε αφήσει σημάδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον εισαγγελέα πάντως οι ισχυρισμοί των δύο γυναικών στερούνται λογικής και για το λόγο αυτό ζήτησε την ενοχή των χωρίς ελαφρυντικό. «Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για ότι έκαναν. Δεν πρόκειται περί παραλογισμού με την έννοια του ακαταλόγιστου. Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας. Οι γυναίκες αυτές συγχέουν πράγματα. Πιστεύουν ότι οτιδήποτε άλλο υπάρχει είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τις δύο γυναίκες σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης