Τα δεκάδες κινητά τηλέφωνα, ακόμη και σε ονόματα αλλοδαπών, που είχε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίκης με κατηγορουμένους τον γνωστό επιχειρηματία και ακόμη έξι άτομα για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα, σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, στη Βουλιαγμένη, στις 15 Ιουνίου του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το πρωί της Τρίτης, κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας του επιχειρηματία την περίοδο εκείνη, ο οποίος ωστόσο δεν φάνηκε να γνωρίζει τίποτα για την επίθεση.

Απαντώντας πάντως σε ερωτήσεις, ο μάρτυρας προσπάθησε να εξηγήσει τα δεκάδες τηλέφωνα που βρέθηκαν σύμφωνα με τη δικογραφία στην κατοχή του κ. Λαυρεντιάδη, υποστηρίζοντας πως φοβόταν ότι τον παρακολουθούσαν:

«Είχε τηλέφωνα ο Λαυρεντιάδης, γιατί φοβόταν την κατασκοπεία. Για να μην τους παρακολουθούν στο κομμάτι των επιχειρήσεων. Ξέρω ότι, όταν ήθελε τηλέφωνα, πήγαιναν στο κέντρο τα παιδιά και έπαιρναν από ανταλλακτήρια και μαγαζιά εκεί. Ο ίδιος είχε ένα αγγλικό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε μαζί μου. Αυτό ήταν το βασικό του. Αν και με είχε πάρει όλες κι όλες δέκα φορές. Όμως, όλοι οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τέτοια τηλέφωνα. Όλοι έχουν 5-10-20 τηλέφωνα!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας είπε πως μία φορά είχε γνωρίσει τον ξενοδόχο, «όταν είχε έρθει στην οικία Λαυρεντιάδη λίγους μήνες πριν το συμβάν», ενώ υποστήριξε πως γνωρίζει ότι οι σχέσεις Λαυρεντιάδη – Ανδρεαδάκη ήταν καλές, γιατί θα συνεργάζονταν.

Τέλος, για την απόπειρα ενημερώθηκε μέσω μηνύματος από συνάδελφό του, που, όπως διευκρίνισε, «τον έστειλε η κα Νικολίτση (πρώην σύζυγος του Λ. Λαυρεντιάδη) για να δει τι έγινε στο σπίτι του Ανδρεαδάκη».

Ο αδελφός του ξενοδόχου, ωστόσο, δεν προσδιόρισε καταθέτοντας ποιος θεωρεί ότι ευθύνεται για την επίθεση, γιατί ο ξενοδόχος τού έλεγε «ακατάληπτα» στο νοσοκομείο.

«Όταν συνήλθε ο αδελφός μου, έλεγε περίεργα. Μου έλεγε για μια δουλειά στην Κύπρο, μετά για την αντιπαράθεση με την πρώην σύζυγο. Ο αδελφός μου είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος. Δεν κατάλαβα ποτέ τίποτα. Είμαστε πάντα με την απορία. Δεν θέλω να πω κάτι, γιατί δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Ο Αθηναγόρας είναι στην Κρήτη σε κακή κατάσταση» κατέληξε.

Να σημειωθεί, πάντως, πως ο ίδιος ο ξενοδόχος σε δήλωσή του στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση είχε υποστηρίξει ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν σχετίζεται με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Διαβάστε επίσης: O επιχειρηματίας Α. Ανδριαδάκης ανακαλεί και «βγάζει λάδι» τον Λαυρεντιάδη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης