Όχι στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, βασικού κατηγορουμένου στο σκάνδαλο των υπεξαίρεσης εταιρειών Energa-Hellas Power είπε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας απορρίπτοντας την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 21 ετών που του έχει επιβληθεί πρωτοδίκως.

Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος θεωρεί τον καταδικασθέντα επιχειρηματία «ύποπτο τέλεσης και νέων αδικημάτων» αν βρεθεί εκτός φυλακής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο το δικαστήριο όσο και ο εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλέστηκε ο Αριστείδης Φλώρος λόγω των οποίων νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος διαβλέποντας μάλιστα πως η αίτησή του θα πέσει στο κενό χρειάστηκε να προβάλει ακόμη ένα επιχείρημα προκειμένου να δείξει την ανάγκη της αποφυλάκισής του. Είπε συγκεκριμένα πως μόνο ο ίδιος μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του καθώς, όπως ισχυρίστηκε, ο καθηγητής από το Βερολίνο που προσέλαβε για τη διαδικασία της διαιτησίας …. δεν γνωρίζει τα της αγοράς(!).

Ο ισχυρισμός του κ. Φλώρου προκάλεσε την εύλογη απορία του δικαστηρίου, γιατί τότε τον προσέλαβε χωρίς όμως να πάρει μία σαφή απάντηση επ’ αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρ. Φλώρος: Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. . Υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία διαιτησίας Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζητήματα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πως λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά.

Πρόεδρος: Καλά τον καθηγητή γιατί τον πήρατε αφού δεν μπορεί να βοηθήσει;

Αρ. Φλώρος: Για να είναι εύκολο να καταλάβει αφού του εξηγήσω!

Πρόεδρος: Εκτός αυτού υπάρχει άλλος λόγος που θέλετε να βγείτε έξω; Πείτε μας.

Αρ. Φλώρος:
Δε μπορώ να λειτουργήσω σαν άνθρωπος. Δε μπορώ στο ψυχιατρείο. Νιώθω αδύναμος. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η Διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω.

Οι συνήγοροι του καταδικασθέντα επιχειρηματία υποστήριξαν μάλιστα στο δικαστήριο πως λόγω των τεχνικών του γνώσεων είναι απαραίτητη η παρουσία του για να προχωρήσουν οι αστικές διαδικασίες καθώς εκκρεμούν ανείσπρακτες απαιτήσεις των Energa και Hellas power οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο ποσό της υπεξαίρεσης που του καταλογίζει η Δικαιοσύνη. «Αυτές έχει δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να τις απαιτήσει ο ΛΑΓΗΕ από τους πελάτες. Ήδη προχωρεί στην άσκηση αγωγών. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί είναι ύψους 80 εκ. Ευρώ. Με την πρωτόδικη απόφαση το ποσό αυτό έχει περιληφθεί στα υπεξαιρεθέντα. Αυτό είναι το νέο στοιχείο. Είναι 79 εκ ανείσπρακτα και υπάρχουν 30 εκ στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Δεν θα υπάρχει απαίτηση στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό. Το κρίσιμο θέμα είναι το αν πράγματι οφείλονται τα ποσά» είπαν οι συνήγοροι του Αριστείδη Φλώρου.

Ο ίδιος πάντως ο επιχειρηματίας απευθυνόμενος στους δικαστές ορκίστηκε στο λόγο της τιμής του για το «ψυχολογικό τέλμα» στο οποίο έχει φτάσει, λίγο πριν οδηγηθεί και πάλι στον Κορυδαλλό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης