«Φτωχότερος έφυγε από την πολιτική ο Θεόδωρος Τσουκάτος», κατέθεσε η γραμματέας του άλλοτε «στρατηγού του ΠΑΣΟΚ» στη δίκη για την υπόθεση της Siemens προσπαθώντας να αντικρούσει την κατηγορία περί εμπλοκής του στο επίδικο σκάνδαλο.

Έχοντας ανά χείρας τα δικά της ημερολόγια με τις συναντήσεις του κ. Τσουκάτου, την περίοδο 1997-1999, η γραμματέας του πολιτικού του γραφείου Ισμήνη Πιστώνη διέψευσε τους ισχυρισμούς της στενής συνεργάτιδος του Μιχ. Χριστοφοράκου , Αικατερίνης Τσακάλου για επαφές των δύο αντρών , ενώ επιφυλάχθηκε να καταθέσει και αυτά για την επόμενη διετία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρτυρας η οποία ήταν γραμματέας του κ. Τσουκάτου από το 2001 έως το 2009, καταθέτοντας είπε πως ουδέποτε είχε υπάρξει συνάντησή του ακόμη και με κάποιους άλλους εκ των κατηγορουμένων, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, η οικονομική κατάσταση του πρώην βουλευτή άλλαξε προς το χειρότερο, με την ενασχόλησή του με την πολιτική.  

Η κ. Πιστώνη αναφέρθηκε πάντως σε δύο συναντήσεις στο γραφείο του , στις οποίες μετείχαν ο κ. Τσουκάτος , τα δύο στελέχη τότε του οικονομικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός και η κ. Παπαχρήστου, πριν τη γνωστή δήλωση που είχε γίνει το 2008, στην οποία ανέφερε ότι το 1 εκ. γερμανικά μάρκα δεν έφτασε στον ίδιο αλλά στα ταμεία του κόμματος.

Η μάρτυρας μίλησε και για τα βιογραφικά από πολλούς ανέργους που έφταναν στο γραφείο του κ. Τσουκάτου τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονταν τόσο στη Siemens όσο και σε άλλες εταιρίες για εύρεση εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα πάντως με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παρατάθηκε ο χρόνος δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μέχρι τις 8 Αυγούστου 2018 , όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας Γ. Μπρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης