Το Σύμφωνο «One in Five» του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, υπέγραψε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της καμπάνιας που προωθεί η πρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Γκαμπριέλ Νεφ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας και νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής, Τ. Κουράκη.

Η περιφερειάρχης, εξέφρασε την ελπίδα, «η παρουσία της προέδρου να σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στο πεδίο δράσης της Επιτροπής» επισημαίνοντας ότι «η υπογραφή του Συμφώνου με τη στήριξη της Βουλής, στόχο έχει να υπερβεί τον τυπικό χαρακτήρα και να αποτελέσει δέσμευση και διπλή αφετηρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Δούρου διευκρίνισε, ότι το Σύμφωνο αποτελεί αφετηρία για την ανάληψη πρωτοβουλιών από τις υπόλοιπες Περιφέρειες και τους Δήμους, για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και τον σχεδιασμό στρατηγικών στο ζήτημα προστασίας της παιδικής ηλικίας, έναντι του φαινομένου της σεξουαλικής βίας. Και ακόμη μια αφετηρία συνεργασίας μεταξύ Κογκρέσου και Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, που μπορεί να λάβει γόνιμο χαρακτήρα καταλήγοντας σε προτάσεις και πρωτοβουλίες.

Το Σύμφωνο υπέγραψε επίσης, ως μέλος του Κογκρέσου και ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης. Η υπογραφή του Συμφώνου είναι ανοικτή προς όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους των χωρών μελών του Κογκρέσου.

Εξάλλου, η περιφερειάρχης, με την ευκαιρία της παρουσίας της κ. Νεφ σήμερα, στην ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, επανέφερε το θέμα της θεσμικής θωράκισης των τοπικών αρχών, που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης