Αποπληρωμή, μέσα στο επόμενο διάστημα, έργων ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τα οποία αφορούν τον αγροτικό τομέα, ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ. Μελάς.

Ο νέος υπουργός, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, έκανε γνωστό ότι, σε σχέση με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», είναι δύσκολο να δοθεί παράταση για τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2015. Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει σχεδιασμός για «έργα γέφυρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μελάς σημείωσε ότι η απελθούσα κυβέρνηση δεν είχε καταθέσει στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε, γραπτό αίτημα για παράταση υλοποίησης των έργων.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ διατυπώθηκαν μια σειρά από ερωτήματα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ. Τζιαχρήστα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των αγροτών, η οποία θεωρείται υψηλή, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί, ενώ για τα βοσκοτόπια και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβολής Δηλώσεων ο κ. Μελάς έκανε γνωστό ότι η διαδικασία έχει σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης