Αναβλήθηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 11μηνου αγοριού της οικογένειας Κοσμαδάκη, τον Νοέμβριο του 2012, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο ΠΑΓΝΗ, που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα, εξ αναβολής.

Αίτημα για αναβολή είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος γιατρός, λόγω απουσίας του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ωστόσο το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό αυτό το αίτημα καθώς και την προηγούμενη φορά η δίκη είχε αναβληθεί λόγω απουσίας του κ.Κούγια. Ωστόσο, επειδή κατά την ανάγνωση της λίστας των μαρτύρων διαπιστώθηκε η απουσία δύο μαρτύρων, σημαντικών για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και του ιατροδικαστή Μ. Μιχαλοδημητράκη, το Δικαστήριο αποφάσισε η υπόθεση να αναβληθεί για τις 15 Ιουνίου 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο γιατρός επιμελητής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που προχώρησε στις 2 από τις 3 εγχειρήσεις βουβωνοκήλης στο βρέφος. Σημειώνεται ότι η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μια φορά προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις μελών της οικογένειας του βρέφους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο πρώτο χειρουργείο, που έγινε στις 31 Οκτωβρίου του 2012, ο χειρουργός «δεν φρόντισε από αμέλεια να συρραφθεί στεγανά το στόμιο του κηλικού σάκου με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό των αιμοφόρων αγγείων».

Αναφέρεται ακόμα ότι λόγω υποτροπής στη βουβωνοκήλη, έγινε δεύτερη επέμβαση, 3 ημέρες αργότερα και διαπιστώθηκε «ρήξη των ραμμάτων και είσοδος τμήματος του λεπτού εντέρου στον κηλικό σάκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός κατηγορείται ότι δεν φρόντισε να νοσηλευτεί το βρέφος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου, παρά την άσχημη κλινική του εικόνα .

Όπως αναφέρεται: «Αποτέλεσμα των παραλείψεων αυτών, στο βρέφος προκλήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια ένεκα οξείας περιτονίτιδας και νέκρωση μεγάλου τμήματος του λεπτού εντέρου, που οδήγησε στο θάνατό του στις 5 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι οδηγήθηκε και σε τρίτη, ατελέσφορη χειρουργική επέμβαση».

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Σε ιατρικό λάθος οφείλεται ο θάνατος του 11μηνου βρέφους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης