Τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ παράλληλα συνεργάζεται σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη με φορείς της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμού σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που συσπειρώνει τη νεολαία και αναδεικνύει τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, εγκαινίασε τη Δευτέρα το νέο δημοτικό στάδιο Αρκαλοχωρίου στο δήμο Μινώα στο Ηράκλειο, παρουσία εκπρόσωπων της Εκκλησίας, βουλευτών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού, φορέων, αθλητών και πλήθους κόσμου.
Η Περιφέρεια Κρήτης, τόνισε ο κ Αρναουτάκης, στηρίζει και ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και αθλητικές δομές, όπως το νέο στάδιο στο οποίο θα αθλούνται εκατοντάδες νέοι και ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ζαχαρία Καλογεράκη, οι μικρές τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη αθλητικές δομές, οι οποίες λειτουργούν επ’ ωφελεία των νέων και όχι μόνο.
Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, επεσήμαναν την έμπρακτη όπως την χαρακτήρισαν, στήριξη του Σταύρου Αρναουτάκη για την κατασκευή του σταδίου, όπως όμως και τη συνεχή ενίσχυση από την Περιφέρεια, στα δρώμενα και τεκταινόμενα στον αθλητισμό στην Κρήτη.

Το νέο δημοτικό στάδιο Αρκαλοχωρίου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα, πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση με τέσσερις πυλώνες φωτισμού του γηπέδου και περιφερειακό φωτισμό, ισόγειο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών, τουαλέτες και χώρο λεβητοστασίου. Επίσης κατασκευάστηκαν κερκίδες 600 ατόμων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει σε δομές αλλά και οικονομικά τα 80 σωματεία του Ηρακλείου και 200 σωματεία σε όλη την Κρήτη – επισημάνθηκε στην τελετή εγκαινίων – με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου να αναφέρει πως «οι αρμόδιες αρχές έχουν κλειστές τις πόρτες τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης