Ποινή κάθειρξης 38 χρόνων επέβαλε χθες το βράδυ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης στον 44χρονο Ηρακλειώτη για τη δολοφονία της Ελένης Πανταγάκη και τις δύο απόπειρες σε βάρος του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και διοικητή του ΤΑΕ Μεσαράς Τηλεμάχου Πανταγάκη και μίας ακόμη γυναίκας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό και του επιβλήθηκαν επιπλέον 22 μήνες φυλάκιση για οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 44χρονος, τον Αύγουστο του 2011 σε διαμέρισμα της Λεωφόρο Χρυσοστόμου στο Ηράκλειο, σκότωσε σε κατάσταση αμόκ με 28 μαχαιριές την Ελένη Πανταγάκη, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον σύζυγό της Τηλέμαχο και την ενοικιάστρια του διαμερίσματός τους, όταν το ζεύγος Πανταγάκη χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός του προκειμένου να ζητήσουν από τον 44χρονο να σταματήσει να παρενοχλεί την γυναίκα στην οποία είχαν ενοικιάσει το διαμέρισμά τους.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης μέσω του δικηγόρου του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Τηλέμαχος Πανταγάκης δήλωσε: «Η οικογένειά μου κι εγώ, με μεγάλο σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και τις θερμές ευχαριστίες μας στο δικαστήριο για τη δίκαιη τιμωρία που επέβαλε στον δολοφόνο που έκοψε χωρίς λόγο και αιτία το νήμα της ζωής της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας. Καμία ποινή όμως -όσο δίκαιη κι αν είναι- δεν είναι ικανή να απαλύνει τον πόνο μας και να επιστρέψει στη ζωή τον άνθρωπό μας, που χάθηκε τόσο άδικα και άφησε πίσω δυσαναπλήρωτο κενό. Ευχαριστούμε πολύ και όσους μας συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες αυτές στιγμές της ζωής μας».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης